Trevor Milton stapt op bij Nikola

Topman Trevor Milton van het Amerikaanse start-up bedrijf Nikola verlaat zijn onderneming. In een korte verklaring op Twitter laat jij weten dat er de laatste tijd, sinds de publicatie door de Amerikaanse short-seller Hindenburg, zijn persoon teveel in het publicitaire licht is komen te staan.

Milton doelt op een storm aan negatieve publiciteit die ontstond toen Hindenburg de legitimiteit en integriteit van Milton en Nikola ter discussie stelde. Die discussie zwengelde Hindenburg overigens aan kort nadat Nikola een intensieve samenwerking met General Motors bekend maakte. Daarop stegen de koersen van aandelen Nikola en General Motors. Vanzelfsprekend daalden ze weer nadat Hindenbrug Nikola flink onder vuur had genomen door publiekelijk te twijfelen aan de voornemens van Nikola. Tenslotte moet de eerste truck nog altijd de weg op.

Hierop reageerde Milton dat hij de mogelijkheid van juridische stappen zou onderzoeken. Op sociale media in de VS kreeg Milton het zwaar te verduren. Hierop verkondigde hij dat ‘echte leiders zich niet laten wegpesten’ en ‘gewoon op hun post blijven’. Kennelijk denkt hij daar sinds het afgelopen weekend toch anders over. Trevor Milton heeft in elk geval goed verdiend aan de beursgang van Nikola. Hij zegt dat hij koest voor een adviserende rol en dat het bedrijf, waar nu 400 mensen werken, beschikt over een uitstekend directieteam.

Op de foto links Trevor Milton, rechts Iveco bestuurslid Gerrit Marx. Nikola en Iveco leggen nu de laatste hand aan de eerste testtrucks die batterij-elektrisch de weg op gaan in Europa. Dit gebeurt in de Iveco-fabriek in het Duitse Ulm.

DEEL HET