Truck Innovation Award 2020 voor Hyundai

Tijdens de uitreiking van de Truck of the Year award in Lyon won Hyundai de 'Truck innovation Award 2020 voor het Hydrogen Mobility Project, gebaseerd op de H2 Xcient waterstoftruck. De prijs voor de International Truck of the Year 2020 ging overigens naar Mercedes-Benz ging voor de Actros. 

Hyundai zet in het Hydrogen Mobility Project een waterstoftruck op de weg in Zwitserland, en van daaruit in de rest van Europa. Hyundai heeft hiermee een werkbaar voertuig op de weg gezet en troefde merken als Tesla, Nikola, Freightliner, Volvo Trucks en Scania af. De jury prees vooral de inspanningen van Hyundai Hydrogen Mobility om niet alleen een waterstoftruck te presenteren, maar ook een compleet ecosysteem met partners als Hyundai Motor Company, H2 Energy, Linde en Alpiq. Daardoor zijn er al groene oplossingen voor waterstofproductie en distributie. Hyundai laat het niet bij ideologie maar heeft ook een businesscase voor vervoerders ontwikkeld.

De Hyundai H2 XCient Fuel Cell-truck ) is ontwikkeld voor de Europese markt en is voorzien van een nieuw 190 kW waterstofbrandstofcelsysteem met twee 95 kW brandstofcelstacks. De Hyundai heeft een actieradius van ongeveer 400 km met zeven tanks aan boord. Die tanks zijn ieder goed voor bijna 35 kg waterstof bij een druk van 350 bar.

Hyundai kondigde vorig jaar tijdens de IAA al aan dat er in Zwitserland begonnen wordt met het uitrollen van het Europese netwerk voor fuelcell trucks.

DEEL HET