UPS scherpt milieudoelstellingen aan

In 2017 wil UPS dat een miljard af te leggen mijlen worden afgelegd met behulp van duurzame brandstoffen, waarbij het jaar 2000 als aanvang geldt.  Dat is verdubbeling ten opzichte van de vorige doelstelling. De teller staat nu op 295 miljoen mijl.

Met name in het jaar 2012 liet UPS zien wat het wil bereiken: dat de groei van het vervoerde volume harder stijgt dan het brandstofverbruik. In 2012 groeide het vervoerde volume met 2,7%, terwijl het brandstofverbruik met 0,3 procent steeg.

UPS wist ook te scoren bij het stationair laten draaien van motoren, wat we in de VS nog vaak zien. Door dit in te perken, bespaarde UPS alvast anderhalf miljoen gallon, zo'n zes miljoen liter aan diesel. Dit kan ongetwijfeld nog beter.  

In de komende twee jaar wil UPS het aantal trucks dat op LNG rijdt uitbreiden met duizend stuks. De vloot van UPS kent alle varianten alternatieve aandrijvingen die zich voor doen op dit moment. In totaal heeft UPS een vloot van 2700 voertuigen rijden op alternatieve brandstoffen.   

DEEL HET