Van Kessel zet trailers in voor bevoorrading waterstof

De Van Kessel Groep uit Milheeze gaat zich toeleggen op de distributie van waterstof naar tankstations. Hiervoor heeft het Brabantse bedrijf 2 waterstof trailers in gebruik genomen. Van Kessel gaat de trailers inzetten voor de aanvoer van waterstof naar haar eigen tankstations en naar die van derden.

De trailers bestaan uit 20ft containers met daarin lichtgewicht composiet cilinders waar waterstof onder een druk van 300 bar wordt opgeslagen. Elke trailer kan 400 kg waterstof vervoeren. De trailers zijn ontwikkeld en gebouwd door Wystrach GmbH, dat gespecialiseerd is in waterstof opslag- en distributiesystemen.

Er zijn in totaal 5 trailers besteld, die allen tussen Q3 2022 tot Q1 2023 worden uitgeleverd. Daarnaast bestelde Van Kessel onlangs nog een 6de trailer die is voorzien van een afleverinstallatie, waarmee het bedrijf vanaf medio 2023 waterstof aangedreven machines (zoals bv. graafmachines) op locatie gaat afvullen met waterstof.

Netwerk van waterstof tankstations

Waterstof is inmiddels geen onbekende meer voor Van Kessel. Sinds 2021 exploiteren zij het Hysolar Greenpoint waterstof tankstation in Nieuwegein. Daarnaast wordt op dit moment in Dordrecht een 2de waterstof tankstation gebouwd. Verder heeft de onderneming ook vergevorderde plannen voor waterstof stations op haar Greenpoint locaties in Oude-Tonge, Ede, Sliedrecht, Asten, Veghel, Bleiswijk, Zeewolde en Haps.

 

DEEL HET