VW Id Buzz Cargo; Elektrische Retro Van

De Volkswagen ID Buzz is geïntroduceerd en wij reden er al mee tijdens de pers presentatie in het Deense Kopenhagen. De eerste kilometers met deze elektrische retro bestelwagen maakten behoorlijk indruk.

De ID Buzz is er als personenauto en als grijs kenteken onder de naam ID Buzz Cargo. Wij reden uiteraard vooral met die bedrijfswagen uitvoering. Met een WLTP bereik van 435 kilometer, een netto lading gewicht van max 647 kilo en een trekgewicht van 1000 kilo zijn er veel toepassingen mogelijk. De laadruimte bedraagt 3,9 kuub en er passen probleemloos twee Europallets achterin. 

Stoplichtsprinter

Het vermogen van 150 kW (204 pk) wordt losgelaten op de achterwielen. Voordeel daarvan is dat de stuurhoek enorm is, je keert dit busje binnen de elf meter en dat is echt heel kort. Reuze handig in de binnenstad! Het vermogen is fors, zeker voor een lege bestelwagen en dat blijkt uit de stevige acceleratie. Elektrisch rijden is wat dat betreft een feestje, want je spuit vooruit als dat kan met zo’n stoplichtsprinter. Daarbij is de wegligging erg goed, mede dankzij het lage zwaartepunt met al die accu’s in de bodemplaat. Uiteraard is het beter om wat minder enthousiast te doen, al was het maar om de kostbare banden een wat langer leven te gunnen. Standaard zijn 18 inch stalen wielen. Onder de door ons gereden uitvoeringen zaten 19 en 20 inch aluminium wielen met een ontwerp dat doet denken aan de snijbonenmolen van mijn grootmoeder. Daarmee voelt de Cargo uitvoering wel wat hard aan zonder lading. Het verschil met de geel kenteken versie is groot wat dat betreft.

Langere versie komt nog 

Alles bij elkaar is Volkswagen er in geslaagd om een hypermoderne elektrische bestelwagen neer te zetten met een uiterlijk dat doet denken aan vroeger. Argeloze voorbijgangers in Kopenhagen keken hun ogen uit naar het futuristische karretje. Daarmee is zo’n ID Buzz een blikvanger van jewelste en daarmee een echt hebbeding voor ondernemers. Gezien de orderintake lijkt de ID Buzz nu al een succes te zijn. Met de komst van een verlengde wielbasis zou dat nog wel eens groter kunnen worden als daar straks een dubbel cabine grijs kenteken versie in mogelijk wordt. Dat zou voor veel ZZP-ers wel eens heel aantrekkelijk kunnen worden. De vanaf prijs van de grijs kenteken uitvoering is vastgesteld op 46.200 Euro ex BTW, en daarmee is het wel een relatief kostbaar hebbeding. Binnenkort meer over de ID Buzz in BIGtruck online magazine!

 

DEEL HET

Gerelateerde video's

  • Video bij: VW Id Buzz Cargo; Elektrische Retro Van