10 keer € 100K subsidie op de plank bij Green Planet

Green Planet in Pesse heeft nog 10 keer 100.000 Euro subsidie op de plank liggen voor vervoerders die willen investeren in elektrische trucks. Heb je ritten naar het Noorden en ga je gebruikmaken van de snellaad-faciliteit van Green Planet, dan is daar nu nog een interessante subsidie te halen.

Oorspronkelijk was er subsidie voor 25 trucks. Op dit moment zijn daar nog 10 subsidie aanvragen voor mogelijk. Bij Green Planet zijn snelladers aanwezig voor trucks van 300 kW waar tegen 30 cent per kWh geladen kan worden. Deze laadpalen zijn goed bereikbaar voor zelfs de grootste vrachtwagen combinaties. Voor bedrijven die in het Zuiden of Westen van het land gevestigd zijn, maar die regelmatig ritten doen naar Noord Nederland is het dan ook bijzonder interessant om de voordelen hiervan te overwegen. 

Ook voor waterstof

Overigens zit er ook subsidie in de pot voor vervoerders die de aanschaf van een waterstof truck overwegen. Ook daar zijn subsidies van een ton tot zelfs vier ton te halen. Eigenlijk geldt hier het zelfde als voor de elektrische trucks. Bij Green Planet kan waterstof getankt worden en voor vervoerders die dat gaan doen geldt deze subsidie. 

Green Planet Pesse

Green Planet in Pesse is een vooruitstrevd multifueltankstation langs de A28, afslag 28, 5 km ten Noorden van het Drentse Hoogeveen. Hier is elke vorm van energie is te krijgen voor de truck, maar ook voor de chauffeur. Met het bijvoorbeeld het BIGtruck Café kunnen truckchauffeurs 24/7 koffie/thee/chocomel en soep krijgen. Maar ook toilet, uitgebreid douchen, een potje flipperen op de flipperkast, of een portje darten op het dartbord. Daarmee heeft Green Planet alle voorwaarden geschept waarmee chauffeurs ook tijdens het opladen of tanken goed verzorgd worden waardoor het laden van een truck geen verplicht nummer wordt maar een pauze waar naar uitgekeken wordt.

DEEL HET