110 elektrische Scania trucks voor Einride

Scania heeft een order van Einride voor de levering van 110 elektrische trucks. Dit is de grootste order voor elektrische trucks voor het Zweedse merk tot nu toe.

Het Zweedse vrachttechnologiebedrijf Einride, een leverancier van digitale, elektrische en autonome verzendoplossingen, zal vanaf de tweede helft van 2022 beginnen met de uitrol van 110 Scania-vrachtwagens. Einride heeft al een van Europa's grootste heavy duty elektrische vloten en zullen met dit partnerschap hun aanwezigheid op de markt verder uitbreiden. In een eerdere instantie kocht Einride al 120 elektrische Mercedessen van het type eActros. 

De Scania-trucks zullen worden gebouwd volgens de hardwarespecificaties van Einride en worden aangedreven door hun eigen besturingssysteem Saga, dat ervoor zorgt dat elektrisch vervoer efficiënt en geoptimaliseerd is. Inzichten in vlootgegevens die via het Saga-platform worden gegenereerd, zullen aan Scania worden verstrekt voor verdere gezamenlijke productontwikkeling tussen de teams. “We kijken uit naar het begin van dit vitale partnerschap terwijl we uitbreiden in heel Europa. Deze 110 vrachtwagens zullen een substantiële bijdrage leveren aan de uitbreiding van ons wagenpark, terwijl we onze krachten zullen blijven bundelen met bekende spelers in de sector zoals Scania om innovatie en productontwikkeling in de wereldwijde transportsector te stimuleren”, zegt Ellen Kugelberg, Chief Product Officer, Einride.

De vloot van 110 Scania-vrachtwagens zal in 2022 en de eerste helft van 2023 in heel Europa worden geïmplementeerd.

Einride
Een toonaangevend bedrijf op het gebied van vrachttechnologie dat digitale, elektrische en autonome scheepvaart levert, opgericht in 2016 en werd 's werelds eerste bedrijf dat in 2019 een autonoom, elektrisch vrachtvoertuig op de openbare weg exploiteerde. Ga voor meer informatie naar einride.tech

DEEL HET