14 elektrische DAF reinigingstrucks voor Cure Afvalbeheer

Cure Afvalbeheer heeft 7 volledig elektrische DAF CF Electric vuilnisauto’s in gebruik genomen. De stille zero emission 6x2 voertuigen met volledig elektrische zijladers van VDL zullen worden ingezet voor het ophalen van huisvuil in de gemeenten Eindhoven, Valkenswaard en Geldrop-Mierlo.

Cure Afvalbeheer is een samenwerkingsverband van de gemeenten Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard. De onderneming zamelt het afval in van bijna 150.000 huishoudens en haalt niet alleen restafval op, maar ook oud papier, kunststof, glas en GFT. Bovendien beheert Cure Afvalbeheer in de regio Eindhoven vier milieustraten.

Nog 7 elektrische DAFs onderweg

De nu geleverde voertuigen zijn uitgerust met een elektrische zijlader van VDL. Vuilcontainers kunnen hiermee stil en geheel automatisch worden geleegd in de opbouw van de CF Electric. De komende tijd neemt Cure Afvalbeheer nog eens 7 DAFs CF Electric in gebruik. Zes daarvan zullen voorzien zijn van een eveneens volledig elektrische achterlader. Het zevende voertuig krijgt een spoelinstallatie voor het schoonmaken van onder- en bovengrondse verzamelcontainers. 

Duurzaamheid als ambitie

“We proberen zo duurzaam mogelijk te werken. De ingebruikname van deze serie volledig elektrische CF Electric trucks sluit naadloos aan op die ambitie”, stelt Frans van Strijp, directeur van Cure Afvalbeheer. “De voertuigen halen stil en zonder uitstoot het huisvuil op. Dat is geweldig nieuws voor de inwoners van Eindhoven, Valkenswaard en Geldrop-Mierlo. Op ons volledig nieuwe Laadplein kunnen we meerdere voertuigen op hetzelfde moment snel opladen.”

Over de DAF CF Electric

Het hart van de DAF CF Electric is een elektromotor van 210 kW (240 kW piekvermogen), gevoed door een batterijpakket van 350 kWh (315 kWh effectief). Daarmee is een volledig elektrische actieradius van zo’n 200 kilometer mogelijk. 

DEEL HET