15 elektrische Volvo FH trucks voor Primafrio

Het Spaanse Primafrio heeft een serie van 15 elektrische Volvo FH trekkers in gebruik genomen. De trucks worden ingezet voor het vervoer vanaf de telers van groenten en fruit in de regio Murcia naar het eigen DC.

We gaan de elektrische Primafrio trucks dus niet tegen komen in Nederland, want de actieradius bedraagt maximaal 300 kilometer. De verse producten die de trucks naar het DC in Murcia brengen zijn bestemd voor de Duitse supermarktketen Edeka. Primafrio werkt samen met die grote klant om de duurzaamheidsdoelstellingen te halen. Samenwerking is essentieel in de verduurzaming van transport, want alleen op die manier kunnen er, ook nu al mooie resultaten behaald worden.

Het hoofdkantoor van Grupo Primafrio, gevestigd in Alhama de Murcia, beschikt al over de nodige oplaadinfrastructuur, en heeft 10 superchargers laten installeren. Voor de benodigde energie rekent Primafrio op zonne energie, in Spanje is dat een prima energiebron.

De 15 elektrische Volvo FH trucks zijn de eersten van dit type die in Spanje zijn afgeleverd. De trucks zijn opgenomen in een compleet Volvo onderhouds- en reparatiecontract.

De Volvo FH Electric heeft een actieradius van maximaal 300 kilometer. De trucks hebben 3 elektromotoren die worden gecombineerd met de I-Shift-versnellingsbak van Volvo. Door de drie motoren is er een piekvermogen aanwezig van maximaal 490 kW (666 pk) met een maximaal koppel van 2.400 Nm. De trucks zijn uitgerust met batterijen van de nieuwste generatie, met een totale energieopslag van 540kWh.

DEEL HET