Al 15.000 elektrische Rivian busjes voor Amazon

In een jaar tijd heeft Amazon het aantal elektrische bestelbussen verdubbelt in de Verenigde Staten. Er rijden nu 15.000 Rivian Electric Delivery Vans rond om pakketjes van het bedrijf te bezorgen.

Sinds oktober vorig jaar zijn er maar liefst 5.000 Rivian busjes bijgekomen. Een goede deal voor het relatief nieuwe Rivian. Dankzij de enorme verkopen aan Amazon en sinds kort ook aan telecombedrijf AT&T kan Rivian zijn ambities waarmaken om een grote autofabrikant te worden. De elektrische pick-ups van het bedrijf zijn ook erg populair in Amerika. De busjes, die eerst exclusief voor Amazon waren, kunnen nu door iedereen worden gekocht.

Het succesverhaal begon allemaal met de eerste busjes voor Amazon, die in juli 2022 werden afgeleverd. Amazon was tevreden en snel liep het aantal bestellingen op. Ondertussen rijden er 15.000 van de Rivian busjes in de Verenigde Staten, naast nog eens zo’n 300 in Duitsland. Voor Amazon is dat nog niet genoeg: in 2030 wil het bedrijf niet minder dan 100.000 Rivians op de weg hebben. Of ze dit halen, is maar de vraag.

Volgens Amazon zijn er al meer dan 800 miljoen pakketjes bezorgd met de elektrische bestelbussen. Om de Rivians te laten rijden, beschikt Amazon over ruim 17.000 laders bij meer dan 120 logistieke centra. Hoewel de Rivian busjes erg veilig blijken, gaat het nogal eens mis bij die laadpalen. Onlangs nog brandden enkele busjes uit omdat de laadpaal vlam vatte.

DEEL HET