Albert Heijn breidt uit met thuisbezorging

Albert Heijn opent twee nieuwe Home Shop Centers (HSC) in Oosterhout (GLD) en Bleiswijk. Samen met het in november geopende HSC in Amsterdam verdubbelt Albert Heijn hiermee de capaciteit voor thuisbezorging.

Beide locaties zijn 20.000 m2, hebben de duurzaamheidsstandandaard: Breeam met drie sterren, gaan 40.000 bestellingen per week verwerken en bieden werkgelegenheid aan duizend nieuwe medewerkers.

De nieuwe locaties zorgen volgens het bedrijf voor meer capaciteit en een betere spreiding. Daardoor ontstaat in de Randstad en in Oost-Nederland ruimte voor groei. Dat is belangrijk omdat het aantal particuliere en zakelijke klanten dat hun boodschappen graag op ah.nl bestelt, toeneemt, aldus de retailer.

De afgelopen jaren heeft Albert Heijn het thuisbezorgen van boodschappen steeds makkelijker gemaakt. Onder andere de landelijke uitrol van de bezorgbundel en een lager minimum bestelbedrag op dinsdag, woensdag en donderdag dragen bij aan de forse groei van bestellingen op ah.nl. De opening van de nieuwe HSC’s is naar verwachting eind dit jaar/begin volgend jaar.

DEEL HET