Alle vestigingen Bluekens nu met trucklaadpaal

Elektrische voertuigen opladen kan voortaan bij alle vestigingen van Bluekens Truck en Bus. Iedere vestiging is inmiddels voorzien van meerdere laadpalen voor het opladen van elektrische personenauto’s, bedrijfswagens en trucks.

“Het aantal elektrische voertuigen neemt toe, ook voor het zwaartransport”, zegt Wilbert Karstanje, kwaliteits- en ICT manager bij Bluekens Truck en Bus. “De komende jaren gaat elektrisch rijden een steeds belangrijkere rol spelen. Daar bereiden we ons op allerlei manieren op voor, onder meer door te investeren in de aanleg van laadinfra. Bij onze vestigingen in Breda, Oosterhout, Roosendaal, Goes en Middelharnis zijn laadpalen geplaatst voor het laden van personenwagens en lichte bedrijfswagens met een maximum van 22 kW. Ook zijn alle locaties voorzien van een 180 kW dc-lader. Deze hebben een dubbele aansluiting, zodat er twee trucks tegelijkertijd (met een gereduceerd laadvermogen) geladen kunnen worden.” 

Verzwaring infra

De afgelopen tijd is het aantal laadpunten stap voor stap uitgebreid. “Om hiervoor genoeg capaciteit beschikbaar te hebben, zijn bij al onze vestigingen de bestaande aansluiting op het elektriciteitsnet verzwaard.” 

Steeds meer zonnepanelen

De installatie van de laadpalen volgt op investeringen die Bluekens Truck en Bus de afgelopen jaren al heeft gedaan om te verduurzamen. Zo liggen op de daken van onze vestigingen in Breda, Roosendaal, Goes en recentelijk Middelharnis zonnepanelen.  “Met de zonnepanelen kunnen we zo’n 80% van de energie die we verbruiken in onze werkplaatsen en kantoren duurzaam opwekken. De zonnepanelen leveren per vestiging zo’n 130.000 kWh per jaar op. Dat is net zoveel als het stroomverbruik van 52 huishoudens in een heel jaar1.” 

Zuinig en duurzaam verwarmen met warmtepomp

Daarnaast zetten we in op energiebesparing. Zo is de verlichting in alle werkplaatsen, magazijnen en kantoren inmiddels vervangen door energiezuinige (en op kantoor zelfs slimme) LED-verlichting. “Ook voor het verwarmen van onze panden kijken we naar duurzame alternatieven”, zegt Karstanje. “Bij de uitbreiding en vernieuwing van onze vestiging in Middelharnis hebben we gekozen voor een warmtepomp: een zuinig en duurzaam alternatief voor gasverwarming. Middelharnis is na Breda de tweede vestiging die is uitgerust met een warmtepomp. De komende jaren zullen we daar verdere stappen in zetten. Het past in ons doel om zo snel mogelijk gasloos te zijn.” 

Specialist in duurzaam transport

De maatregelen die we als bedrijf nemen staan niet op zichzelf. Zorg voor het milieu is een belangrijk thema. Bluekens Truck en Bus is Erkend Duurzaam Plus gecertificeerd en duurzaam transport en logistiek zijn al jaren een belangrijke pijler. Bluekens Truck en Bus is gespecialiseerd in alternatieve brandstoffen en aandrijflijnen, zoals elektrisch aangedreven bedrijfswagens en trucks. We hebben een uitgebreid aanbod elektrische trucks en bestelwagens en helpen klanten bij een soepele transitie naar zero emissie transport.  

Bluekens Truck en Bus beschikt inmiddels over gespecialiseerde werkplaatsen voor onderhoud aan elektrische, LNG en H2 bedrijfswagens, trucks en bussen. Alle kennis en diensten die nodig zijn voor de soepele transitie naar mobiliteit met alternatieve brandstoffen is samengebracht in het Zero Emissie Centrum in Breda. Bezoekers kunnen zich in het kenniscentrum door specialisten laten informeren over alle ins en outs van zero-emissie logistiek.

 

DEEL HET