BPW test e-as bij Hellmann

BPW heeft een as ontwikkeld waarin twee elektromotoren zijn geïntegreerd. Op de vorige IAA werd de vinding al even getoond. de as is achteraf in te bouwen op bestaande lichte trucks. Nu gaat het onderdeel de weg op bij een grote logistieke dienstverlener.

Gedurende een half jaar gaat Hellmann rijden met een ouderwets ogende bakwagen, een Mercedes Vario. Dit model is al jaren uit productie, maar kan hier diensten bewijzen dankzij een nieuwe achteras, die de destijds voorin geplaatste dieselmotor, kan vervangen. De beide in de achteras geïntegreerde elektromotoren leveren 150 kW vermogen, iets meer dan 200 pk, en de actieradius bedraagt rond de honderd kilometer, zegt BPW. Dat betekent dat de Vario in de omgeving van zijn standplaats Osnabrück blijft. Het laadvermogen bedraagt drie ton.

De clou van het systeem van BPW is dat de aandrijving achteraf kan worden ingebouwd, vandaar de wat oudere Vario. Op deze manier willen BPW en Hellmann inspelen op het groeiende aantal verboden voor dieselvoertuigen in Duitse binnensteden.

DEEL HET