BYD met elektrische trucks naar Europa

De Chinese batterijfabrikant die ook zelf elektrisch aangedreven bussen ging bouwen, BYD uit Shenzhen, introduceert een tweetal lichte, elektrisch aangedreven trucks bedoeld voor de Europese markt. Ook is er een elektrische bestelauto op komst.

De BYD e-trucks en e-vans zijn al leverbaar in China en andere werelddelen en komen nu naar Europa. De kennismakingsbijeenkomst in Murcia werd georganiseerd door BYD en heftruckdealergroep Tomi Maquinaria, dat BYD vertegenwoordigt in de Spaanse regio's Murcia en Almeria.

De eerste BYD e-trucks die voor Europese klanten beschikbaar zullen komen, zijn de lichte truck T6 (GVW 7,5 ton) en de terminaltrekker Q1M (GCWR 40 ton), waarbij laatstgenoemde specifiek is ontworpen voor gebruik op vliegvelden en in distributiecentra. Het derde model is de volledig elektrische BYD T3, de eerste BYD bestelauto voor Europa. Samen vormen de nieuwe modellen de voorhoede van een volledig dekkende range met 100% elektrische lichte en zware bedrijfsvoertuigen die BYD de komende jaren in Europa op de markt wil brengen.

“Voor BYD is dit een grote stap. We staan aan de vooravond van de introductie van een reeks beproefde en concurrerende emissievrije voertuigen in kernsegmenten van de bedrijfswagenmarkt. Onze eerder gelanceerde volledig elektrische productlijnen hebben een sleutelpositie verworven in hun respectievelijke marktsegmenten – taxi's, stadsbussen en heftrucks. BYD is Europees marktleider met elektrische stadsbussen en heeft onlangs de 50.000e e-bus  geproduceerd. Dit jaar verwachten we onze 3.000e elektrische heftruck af te leveren aan onze Europese klanten. We hebben het volste vertrouwen dat we met onze vierde productlijn, e-trucks, onze marktpositie op de zeer competitieve Europese bedrijfswagenmarkt verder kunnen uitbouwen,” aldus de directie van BYD. 

DEEL HET