CB met City Hub in groen stadstransport

Klanten van CB in Roermond en omgeving worden vanaf vandaag beleverd door City Hub. Vanuit een distributiecentrum aan de rand van de stad worden de goederen met elektrische voertuigen naar de klanten vervoerd.

CB zal iedere dag in de vroege ochtend leveren bij City Hub in Roermond. City Hub op zijn beurt zorgt vervolgens voor de laatste kilometers. Leveringen worden zo veel mogelijk gebundeld en in het stadscentrum verzorgd door e-cars met aanhanger. 

Flexibel vervoersnetwerk

Cees Pronk, directeur Operations van CB: ‘Wij werken steeds meer met vervoerspartners. Enerzijds om goede service te bieden zoals vroeg leveren, anderzijds om efficiënt en duurzaam te rijden. Met halflege vrachtauto’s vertrekken bijvoorbeeld, dat proberen we echt te voorkomen. Door de samenwerking met City Hub breiden we ons vervoersnetwerk weer verder uit. Een goed netwerk maakt ons flexibel en zorgt ervoor dat we precies dát vervoer inzetten dat op dat moment in die regio nodig is. Dat het met City Hub bovendien elektrisch vervoer betreft, maakt het nog wat mooier.’ 

Leefbare stad

Yourick Fokker, directeur Logistics van City Hub: ‘De samenwerking met CB is voor ons een mooie stap. We zijn een white label organisatie. Dat betekent dat we leveringen van meerdere aanbieders bundelen. Zo zorgen we dat er minder verkeer de stad in hoeft. Dat is uiteindelijk waar het om gaat: samenwerken aan een leefbare stad. Wij gebruiken uitsluitend schoon, stil en klein vervoer.’ City Hub wil na Roermond ook andere steden gaan beleveren: begin 2017 gaat een vestiging in Amsterdam open. 

Over CB

CB heeft 145 jaar ervaring als integrale logistieke dienstverlener. CB biedt oplossingen in de vorm van logistieke diensten, digitale distributie, e-commerce logistiek, financiële diensten en informatie- en communicatiediensten. Met een fijnmazig distributienetwerk bedient CB (inclusief CB Fashion) de hele Nederlandse en Belgische markt in de sectoren media, healthcare en fashion. CB heeft ruim 1000 medewerkers in dienst en realiseerde in 2015 een omzet van 112,7 miljoen euro.

Over City Hub 

City Hub is een jong bedrijf dat bouwt aan een netwerk van hub’s aan de rand van grote steden in de Benelux. Bij City Hub kunnen bedrijven hun goederen opslaan, overslaan en in de stad laten bezorgen met elektrisch vervoer. Kernwaarden van City Hub zijn: flexibiliteit, duurzaamheid, social return en customer intimacy. De start van de eerste vestiging in Roermond is zeer succesvol.

 

DEEL HET