CB stapt grotendeels over op HVO

Logistiek dienstverlener CB is onlangs met een belangrijk deel van zijn vrachtwagenpark overgestapt op een dieselbrandstof die voor 20% bestaat uit HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). HVO is een afvalproduct uit resten van plantaardige oliën die eerst een voedseldoel hebben gediend. Met HVO realiseert CB een CO2-reductie van 17% en een fijnstofreductie van 32%.

De overstap naar HVO past in de ambitie van CB om 80% fijnstof en 40% CO2 te reduceren in 2020. Voor de duurzame diesel sloot CB een contract bij Olie & Benzine H. van Dijkhuizen Tiel B.V.

Manager Vervoer CB, Arjan de Jong: ‘CB is steeds bezig om zijn vervoer verder te verduurzamen. Dit doen wij door het reduceren van het aantal kilometers, door slim samen te werken met andere vervoerders. Door te investeren in duurzame technologieën en brandstoffen en door onze chauffeurs te coachen op duurzaam rijden. De overstap naar HVO past goed in onze duurzaamheidsambities.’

De samenwerking tussen CB en Van Dijkhuizen is volgens CB ‘een goed voorbeeld’ om samen te komen tot een beter (leef)klimaat door de inzet van alternatieve brandstoffen. Afhankelijk van de wensen van de klant biedt Van Dijkhuizen de juiste mogelijkheid binnen het scala van brandstoffen. Van Dijkhuizen treedt daarin op als partner, adviseur en leverancier.

40% minder CO2 en 80% fijnstofreductie

CB kreeg dit jaar de Lean and Green star voor CO2-reductie. In 2020 wil het bedrijf een CO2-reductie van 40% en een fijnstofreductie van 80% ten opzichte van 2015 realiseren. Het bedrijf investeert hiervoor in LNG-en CNG-trucks, Euro 6-motoren, elektrisch vervoer en intelligente planning met vervoerspartners.

DEEL HET