Chevrolet onthult de Silverado EV

Chevrolet is wat later met een elektrische pick-up dan Ford. Het resultaat is een pick-up met wat meer mogelijkheden dan de aartsrivaal. 

Je kunt hem nu al bestellen, maar vanaf de zomer van 2023 wil Chevrolet starten met de levering van de volledig elektrische pick-up Silverado EV. De vanaf-prijs in de VS ligt net onder die van de Ford F 150 Lightning, maar Chevy komt met een lange lijst aan opties, waardoor je zo maar ruim 100.000 dollar kwijt bent voor deze nieuwe Silverado.

Doorladen, vierwielbesturing  

Meest opvallend is dat nieuwe SIlverado in de achterkant van de cabine een klep kan krijgen, om lange lading door te schuiven vanaf de achterkant tot aan de rugleuning van de voorstoel. Verder kan Chevrolet  vierwielbesturing leveren. En omdat de elektromotoren erg klein zijn, is de motorkap veranderd in een kofferklep die toegang geeft tot een extra bagageruimte. De Ford heeft dit ook.

350 kW

Minstens even opvallend is dat de nieuwe Chevy kan worden opgeladen met laadpalen van 350 kW, Die zijn normaal alleen bedoeld voor grote vrachtwagens. Dit verkort uiteraard de oplaadtijden. In tien minuten is de batterij daarmee al voldoende opgeladen voor 100 mijl (160 km) actieradius.

GM Supercruise

Verder komt de Chevrolet Silverado EV met Supercruise als optie. Dit is het antwoord van General Motors op de Autopilot van Tesla. GM zegt dat de Silverado EV hiermee structureel autonoom kan rijden ‘op bestaande wegen’, dus wanneer je de weg af gaat, moet je nog wel zelf sturen.

400 mijl

De Silverado EV heeft een actieradius van 400 mijl (640 km) en wordt aangedreven door twee elektromotoren die een systemvermogen leveren van maximaal 664 pk (Ford F 150 Lightning: 563 pk). Vanaf modeljaar 2024, dat dus in ze zomer van 2023 begint, komt de nieuwe Chevy op de markt.

DEEL HET