China beproeft autonome trucks

Ook in China worden praktijktests uitgevoerd met autonoom rijdende trucks. Onlangs is een eerste test afgerond met een Level 4 truck die succesvol is verlopen.

Het logistieke bedrijf Suning, dat ook opereert als grote online retailer in China, wil met autonome trucks de klanten sneller en efficiënter bedienen. Het bedrijf heeft een onvoorstelbaar aantal van 100.000 chauffeurs in dienst en Suning Logistics haast zich te benadrukken dat het het doel is om het werk van deze chauffeurs te vereenvoudigen en beter te beveiligen met de nieuwe, autonome techniek. Het is dus niet het doel om de chauffeurs door de hoogwaardige techniek te vervangen.

Suning Logistics streeft naar de grootste, meest efficiënte en veilige retail infrastructuur in China. de software van de testtruck herkent obstakels al op 300 meter afstand, ook wanneer er met 80 km/h gereden wordt. Level 4 in autonoom rijden is in Europa nog niet vertoond, voor zover de redactie weet. Het streven om trucks die dit halen, rond 2025 de weg op te sturen. 

DEEL HET