Coop: elektrisch beleveren in Rotterdam

Coop Supermarkten bevoorraadt haar Coop Vandaag-winkels in Rotterdam voortaan met elektrisch aangedreven trucks. Zo wil Coop bijdragen aan de afspraak om uitstoot vrij de winkels te bevoorraden in de binnenstad van Rotterdam in 2020. Met deze pilot onderzoekt de supermarktorganisatie nieuwe mogelijkheden van elektrisch bevoorraden in de binnensteden.

Vanuit het distributiecentrum in het Drentse Gieten rijdt vier keer per week een bakwagencombinatie  van huisvervoerder Bakker Logistiek naar een ontkoppelpunt aan de rand van Rotterdam. Daar wordt de verwisselbare laadbak overgeplaatst op een elektrische vrachtwagen van Breytner. Op de foto zien we zo'n 'wisseltruc' met een bak van C&A.

Coop onderzoekt de mogelijkheden om een deel van haar winkels voortaan zero-emissie te bevoorraden. De landelijke overheid streeft met het Green Deal-programma naar zero-emissieleveringen in 2025. Tegen die tijd wil Coop gereed zijn om alle binnenstedelijke winkels in Nederland emissieloos te kunnen bevoorraden.

DEEL HET