Dachser begint met emissievrije distributie in Freiburg

Dachser Intelligent Logistics begint vandaag met emissieloos transport in de binnenstad van Freiburg. Door de inzet van elektrische Fuso eCanters, StreetScooters en elektrische Cargo bikes. Met deze voertuigen gaat Dachser voortaan volledig elektrisch de laatste 2 kilometer afleggen in de binnenstad van Freiburg.

De Fuso eCanter die Dachser inzet is een volledig elektrische vrachtwagen met een totaal toegestaan gewicht van 7,5 ton. Uiteraard gaat het hierbij uitsluitend om groupage zendingen. Dachser houdt zich ook bezig met levensmiddelen distributie met grote voertuigen en dat past logischerwijs niet in de kleine elektrische voertuigen. Toch is het een mooi begin en een doorbraak voor emissie vrij transport in de binnenstad. 

Dachser claimt door de inzet van de nieuwe, duurzame transportoplossingen tot 26% CO2 te bespraren per zending. Voor de uitstoot van roetdeeltjes bedraagt de besparing zelfs 47%. Dat is gezien het inzetgebied, in de binnenstad goed nieuws.

Dachser zet inmiddels ook in Stuttgart en in Oslo elektrische voertuigen in en de intentie is om het project verder uit te rollen.

DEEL HET