DAF: Elektrische LF, hybride CF op IAA

DAF pakt flink uit op de IAA met een vervolg op de elektrisch aangedreven CF die we eerder dit jaar zagen. Hiervan is nu een LF versie getoond en van de CF wordt een hybride versie leverbaar.

Bij de elektrische aangedreven LF is er dit keer geen gebruik gemaakt van de VDL-techniek, maar van techniek van Cummins. Dit is een Amerikaanse motorenbouwer die duidelijke stappen zet naar een ander tijdperk, dat van elektrische aandrijving. De elektromotor heeft 266 pk vermogen en kan de 19 tons LF een actieradius van 220 km meegeven. Volgens DAF is het accupakket modulair, wat betekent dat de klant bepaalt welke actieradius hij wil.

Hybride CF

De hybride DAF CF combineert de elf liter motor van het merk een elektromotor van ZF die huist bij de TraXon transmissie van hetzelfde merk. Eerder zagen we hybride XF versies, met geheel andere aandrijflijnen. De elektromotor levert 100 pk en wordt ondersteund door een accupakket van 85 kWh. Elektrisch heeft deze CF een bereik van 30 tot 50 kilometer. De CF is volgens DAF geschikt voor snelladen. Na 20 minuten zijn de batterijen weer 80% vol en na een half uur laden, 100%, zegt DAF.

Nog steeds streeft DAF ernaar dat de eerste elektrische CF trucks dit jaar nog de weg op gaan. De beide hier getoonde trucks gaan we volgend jaar in klantkleuren zien.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten