DAF levert elektrische trucks in Duitsland

DAF Trucks heeft twee volledig elektrische CF-trucks geleverd aan Contargo in Duitsland. Contargo is een dochteronderneming van de internationaal toonaangevende Rhenus Group. De DAF's CF Electric met VDL E-Power worden ingezet voor containertransport van en naar lokale terminals in de regio Nederrijn. De twee trucks voor Contargo zijn de eerste DAF's CF Electric die worden ingezet in Duitsland, en de zesde en zevende die deelnemen aan een uitgebreide veldtest.

Rhenus Group is een internationale logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in contract-, goederen- en havenlogistiek. De onderneming heeft een omzet van €4,8 miljard, opereert vanuit meer dan 610 locaties wereldwijd en heeft 29.000 medewerkers. De twee CFs Electric trucks maken deel uit van de vloot van de trimodale containerspecialist Contargo, een 100% Rhenus-bedrijf dat twee miljoen containers per jaar verwerkt.

De DAF CF Electric trucks zullen hun thuisbasis in Duisburg hebben en worden gebruikt voor lokaal containertransport binnen de vloot van Contargo. Het beheer van de trucks zal worden uitgevoerd door Rhenus Trucking, optredend als dienstverlener voor Contargo.

DEEL HET