DAF toont waterstof verbrandingsmotor in de nieuwe generatie

DAF heeft de nieuwe generatie zware trucks gepresenteerd, de XF, XG en XG+. Naast meer chauffeurscomfort en veiligheid zorgt de nieuwe generatie volgens DAF voor tot 10% brandstof- en uitstoot reductie. Nieuwe technische maatregelen en vooral de sterk verbeterde aerodynamica zorgen daar voor. 

Met fors grotere cabines, langere onderhoud intervallen en de geclaimde brandstofbesparing tot 10% zet DAF een enorme stap. De nieuwe generatie is volledig geschikt voor de nieuwste generatie bio-brandstoffen en e-fuels voor een verdere reductie van de CO2 uitstoot. Daarnaast zet DAF voor de toekomst in op allerlei alternatieve aandrijvingen, al blijft de focus vooralsnog op de verbrandingsmotor. En ja, DAF kijkt naar waterstof als brandstof, maar dan in een verbrandingsmotor. Voor het eerst geeft het merk ook foto's vrij van de nieuwe XF met zo'n waterstof- verbrandingsmotor. Nadere details ontbreken nog maar van deze concept truck gaan we nog veel horen in de toekomst.

De nieuwe DAF XF, XG en XG+ worden dit najaar leverbaar maar DAF geeft aan dat ook het huidige model voorlopig in productie blijft.

DEEL HET