Daimler investeert 220 miljoen in afgeleverde diesels

Daimler AG zet een groot programma in werking waarbij afgeleverde Euro-5 en Euro-6 dieselvoertuigen vrijwillig en gratis een update krijgen. Het effectief verbeteren van de milieuprestaties van deze auto's kost het concern 220 miljoen Euro. Voor de klanten is het kosteloos.

Naar aanleiding van de top van overheidsofficials en vertegenwoordigers uit de auto-industrie, eerder deze week in Berlijn, heeft Daimler AG zijn eerder geïntroduceerde initiatief voor een verbeterde luchtkwaliteit met extra maatregelen uitgebreid. “Wij focussen op het verbeteren van de dieselmotor in plaats van een verbod erop. Het optimaliseren van de dieselmotor op de middellange termijn is één van de meest effectieve methoden om klimaatdoelstellingen te realiseren door minder CO2 in stedelijk verkeer te bewerkstellingen,” verklaarde Dr. Dieter Zetsche, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Daimler AG en Hoofd van Mercedes-Benz Cars. “Daarom hebben wij ons pakket aan maatregelen verder uitgebreid. Wij willen de luchtkwaliteit snel en op effectieve wijze verbeteren – zonder onze klanten te benadelen door rijverboden."

Meer dan drie miljoen Mercedes-Benz voertuigen zullen na deze vrijwillige terugroepactie gemiddeld 25 tot 30 procent minder NOx uitstoten. Ongeveer een derde van deze voertuigen rijdt in Duitsland. Voor de update maken de engineers onder andere gebruik van recente vindingen bij de ontwikkeling van de nieuwe dieselmotorenfamilie van Mercedes-Benz en van praktijkervaringen.

Foto: Dr. Dieter Zetsche, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Daimler AG en Hoofd van Mercedes-Benz Cars.

 

DEEL HET