De grote Maxus, de volledig elektrische Edeliver 9

Maxus presenteert de nieuwe eDeliver 9 bestelwagen, een 3,5 tons bestelwagen in twee hoogte- en lengtevarianten met een inhoud tot 13 kubieke meter. De Maxus heeft een aanhangwagentoelating tot 1500 kilo en een actieradius tot 353 kilometer volgens opgave van de fabrikant.

Het nieuwe model komt in juni op de Nederlandse markt en hiermee krijgt de compactere eDeliver 3 een grote broer. Net als bij de eDeliver 3 maakt de nieuwe eDeliver 9 ligt de focus op een hoog efficiënte elektromotor plus aandrijving, voor een gunstig stroomverbruik en een grote reële actieradius.

Opvallend is het hoge trekvermogen: de Maxus eDeliver 9 kan namelijk aanhangers tot 1.500 kg (geremd) trekken. Daarbij wordt de actieradius uiteraard beperkt. Maxus biedt voor de eDeliver 9 keuze uit vier accuvarianten: 52, 65 (na de zomer voor de Chassis voorbestemd, exacte specs volgen later dit jaar) 72 en 89 kWh. Kopers kunnen daarmee de gewenste accucapaciteit perfect op het dagelijkse gebruik en rijafstanden afstemmen. Met de grootste accu van 89 kWh bedraagt de actieradius 296 km WLTP-gecombineerd, met de versie van 72 kWh is dat 236 km en met de 52 kWh accu zijn dat nog steeds 186 reële kilometers. Voor stadsdistributie geeft Maxus een actieradius op van maar liefst 237 tot ruim 352 km, afhankelijk van het accupakket. 

Na de zomer van 2021 volgen naast deze gesloten bestelwagen variant ook nog de Chassis Cabine, Dubbelcabine en begin 2022 een personenversie. 

Over Maxus Nederland

Maxus is een van oorsprong Chinese personenauto- en bestelwagenbouwer. Het merk behoort tot de groep SAIC Motor, dat met een marktaandeel van 24 % de grootste autofabrikant in China is. Met meer dan 7 miljoen verkochte voertuigen in 2020 is SAIC Motor uitgegroeid tot de op zes na grootste autogroep ter wereld. Wereldwijd groeit het succes van Maxus gestaag. In landen als Australië en Nieuw-Zeeland is Maxus nu al het bestverkochte bestelwagenmerk. Ook in Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten en diverse Europese landen, zoals Noorwegen en Engeland, kent Maxus al veel succes. Maxus zet in op een sterk toekomstgericht segment: de elektrische bestelwagen. In een snel veranderende wereld waarin steeds strengere milieunormen gelden, biedt elektrisch transport de uitkomst.

 

 

DEEL HET