DHL rijdt al met 5.000 Streetscooters

De Duitse pakketreus DHL houdt woord: niet alleen bouwt het in eigen beheer elektrische koeriersauto's, ze zet ze ook massaal in voor eigen gebruik. Inmiddels rijden er 5.000 van zulke koeriersauto's bij het bedrijf, die gezamenlijk al 13,5 miljoen kilometer hebben afgelegd.

Volgens DHL veroorzaken de Streetscooters 60 tot 80 procent minder onderhoudskosten vergeleken met een normale dieselauto. Per jaar sparen de Streetscooters 16.000 ton CO2 uit. Op het terrein van DHL zelf worden de Streetscooter-batterijen weer opgeladen voor een volgende werkdag. Dit gebeurt met voor 100% hernieuwbare energie. De Streetscooters worden intussen ook voor derden gebouwd en er komt een grotere variant, de XL, op basis van een Ford Transit chassis.

Tien Tesla's semi

DHL heeft in de VS inmiddels ook tien Tesla Semi trucks besteld. Deze worden getest in stedelijke regio's in de VS. DHL kijkt hierbij met een schuin oog naar het grote chauffeurstekort in de VS, dat de komende jaren nog veel groter zal worden. Met name is DHL daarom geïnteresseerd in de autonome functies van de nieuwe Tesla.  

DEEL HET