E-Actros 600 getest in winterdienst

Mercedes-Benz heeft een e-Actros 600 ingezet voor gladheidsbestrijding. De elektrische truck reed op de A2 tussen Bielefeld en Hamm met een oplegger met een mengsel van pekelzout en water voor gladheidsbestrijding.

Met deze oplegger kan met een snelheid van 80 km per uur gestrooid worden over een breedte van 12 meter. De chauffeur kan de pekelinstallatie draadloos bedienen vanuit de cabine. De aandrijving van het sproeimechanisme vindt plaats door een adapter op de achterste traileras.

Voor Mercedes was het een test om te zien hoe de truck zich onder winterse omstandigheden zou bewijzen. Met zijn ruim 600 kWh aan accu's aan boord kan de truck probleemloos 500 kilometer afleggen, zonder bij te laden. De inzet van de elektrische truck levert een besparing op van 40% aan CO2 ten opzichte van een dieseltruck. 


De Mercedes-Benz e-Actros 600 werd vorig jaar gepresenteerd en gaat eind dit jaar in productie. Dit jaar nog verschijnt er een voorserie voor geselecteerde klanten in een uitgebreide veldtest.

DEEL HET