Eerste elektrische Volvo FE voor Renewi

Renewi in Amsterdam heeft een primeur in huis met de eerste, in serie geproduceerde, volledig elektrische Volvo FE. De 6x2 bakwagen is voorzien van een elektrische kraakpersopbouw voor het inzamelen van bedrijfsafval in Amsterdam. Het actief kunnen terugdringen van emissies, het verder verduurzamen van de vloot en het leveren van een concrete bijdrage aan een schonere leefomgeving waren voor Renewi de voornaamste redenen om te investeren in een zwaar elektrisch voertuig.  

De Volvo FE Electric heeft een GVW van 27 ton. Het is daarmee volgens Volvo Trucks het zwaarste elektrische voertuig dat door een OEM af fabriek en in serie geproduceerd wordt. De truck is voorzien van vier lithium-ion accupakketten van 50 kW elk. De accu’s laden ook tijdens het remmen op wat de Volvo FE Electric geschikt maakt voor inzet met veel stop-and-go. Opladen gaat met 400 V AC-opladen  met 22 kW gedurende de nacht of DC-snelladen tot max. 150 kW. De bekende CCS/Combo2-aansluitingen worden toegepast.

Volledig aanbod elektrisch 

Naast een Volvo FE Electric leveren de zweden  dit jaar ook de eerste lichtere  FL Electric af. Daarnaast start volgend jaar de verkoop van de andere modellen met een elektrische aandrijflijn. 

DEEL HET