Eerste Hyzon waterstoftruck binnenkort de weg op

Binnenkort gaat de eerste Hyzon truck de weg op. Dit nieuwe truckmerk wordt gebouwd in Groningen in een samenwerking die Holthausen aan ging met Hyzon Motors. Het bedrijf bouwt de waterstoftrucks op basis van DAF trucks die voorzien worden van een compleet nieuwe aandrijflijn en een aangepast front.

Er zijn inmiddels al honderd orders binnen volgens het bedrijf en er wordt hard gewerkt aan een nieuwe productiehal in Winschoten. Het bedrijf gaat aan de slag in de voormalige loods van Newexco. Afgelopen dinsdag werd het huurcontract getekend in het bijzijn van Wethouder Wünker. Hij is blij met de extra werkgelegenheid in de regio voor uiteindelijke naar schatting duizend mensen.

Naar verwachting kan het bedrijf daar per jaar zo'n 2000 Hyzon trucks bouwen. Zo ver is het nog niet, maar de eerste Hyzon waterstof truck is bijna klaar voor de eerste testen op de openbare weg. Holthausen kondigt aan dat dit deze maand nog plaats gaat vinden. Op de foto's de allereerste Hyzon truck uit de Groninger productie. Op de foto's de eerste Hyzon truck op basis van een DAF CF en een artist impression van een Hyzon op basis van een DAF XF.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten