Eigen E-truck op komst voor Picnic

Drie partijen, te weten DL Steelweld, TNO en online supermarkt Picnic gaan samen een nieuwe elektrische last-mile bedrijfsauto ontwikkelen. Het project is genaamd DUELL: Development of an Urban E-truck for Last-mile Logistics. In 2020 moet het voertuig in productie gaan. Dat is af te leiden uit de publicatie van goedgekeurde DKTI-projecten. Dat meldt De Laatste Meter.

Picnic rijdt momenteel haar bestellingen rond met voertuigen die eigenlijk voor een andere inzet bedoeld zijn. Denk aan gemeentewerken of golfterreinen. Gebleken is dat betreffende voertuigen onvoldoende robuust zijn voor het transport van goederen.

Het doel van het project Development of an Urban E-truck for Last-mile Logistics (DUELL) is de ontwikkeling van een nieuw emissievrij vrachtwagentje in de N1 categorie (onder de 3,5 ton), voor het eerst ontwikkeld voor zware last-mile stadslogistiek. De ontwikkeling zal uiteindelijk leiden tot een nieuwe Nederlandse VDL-fabriek voor tienduizenden fitfor purpose vrachtautootjes voor zero emissie stadsdistributie, waarvan de helft zal worden geëxporteerd. Deze fabriek biedt nieuwe werkgelegenheid aan meer dan 100 fte, is de bedoeling.

Picnic wordt de eerste klant van de DUELL-bedrijfsauto. Picnic heeft ruime ervaring in stadslogistiek en stelt daarom in het project een gedetailleerd programma van eisen op vanuit het oogpunt van de eindgebruiker, zowel voor het voertuig als voor de benodigde geïntegreerde telematica voor logistieke planning.

 DEEL HET