Elektrische DAF CF voor Tinie Manders

DAF Trucks heeft een volledig elektrische truck afgeleverd bij Tinie Manders Transport uit Geldrop. De DAF CF Electric met VDL E-Power wordt in opdracht van DHL ingezet voor pendeldiensten in de regio Eindhoven.

De sleutel van de CF Electric werd overhandigd door Jos Habets, directeur Operations en lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks, aan de directie van Manders Transport. Bij het 83-jarige familiebedrijf staat momenteel de 3e generatie aan het roer. De truck wordt toegevoegd aan de 50 trekkers tellende vloot van de Brabantse onderneming.

Tinie Manders Transport combineert de volledig elektrische trekker met een volledig elektrische gekoelde oplegger. Een unieke combinatie waardoor de Geldropse transporteur in aanmerking kwam voor de DKTI subsidie voor het verduurzamen van vervoer. Bij dit zogeheten ‘DKTI project’ zijn niet alleen DAF, VDL Groep en Tinie Manders Transport betrokken, maar ook DHL, TNO, Allego, THT New Cool en de gemeente Geldrop-Mierlo. Allego zorgt voor een openbare laadoplossing in Geldrop, de gemeente werkt mee aan de realisatie van de (oplaad)infrastructuur en THT New Cool levert twee elektrisch gekoelde, zero emissions opleggers waarbij energie wordt teruggewonnen bij het remmen. TNO onderzoekt de resultaten van de elektrische trekker-trailer combinatie én analyseert in hoeverre meer regionale transporten volledig elektrisch kunnen worden uitgevoerd. 

DEEL HET