Elektrische Framo trekker voor Boonstra

Boonstra Transport uit Haulerwijk kondigde in 2015 aan dat er een vol- elektrische truck was aangeschaft voor totaalgewichten tot 44 ton. De aanvankelijke datum van introductie was 23 april 2016, maar dat werd niet gehaald. Inmiddels lijkt het er op dat de nieuwe deadline, 27 mei van dit jaar wél gehaald wordt.

De eerste leverancier met wie Boonstra een deal had liet het afweten maar inmiddels is er een alternatief gevonden met het Duitse merk Framo. Dit, van oorsprong Oost- Duitse merk bouwt op basis van MAN trucks voertuigen met een volledig elektrische aandrijflijn. Tot nu toe ging het daarbij om trucks voor de distributie. De zware trekker van Boonstra vormt voor Framo dan ook een primeur.

De trekker zal worden ingezet in de binnenstad van Groningen. Dit is niet alleen goed nieuws voor Boonstra. Ook de gemeente Groningen is verheugd met deze duurzame manier van bevoorrading in de stad. Inzet van dit voertuig past bij de ambities van de stad, vastgelegd in het Green Deal-akkoord: de afspraken om concrete stappen te zetten om vrachtvervoer duurzamer te maken door uitstoot van roet, fijnstof, CO2 en lawaai te verminderen.

De actieradius van het voertuig is 100 km op een volle lading. Dit is ruim voldoende voor de door Boonstra geplande inzet van de truck. De officiële presentatie is gepland op 27-05-2017 tijdens een open dag te Haulerwijk.

Het thema van de open dag bij Boonstra is duurzaamheid. Boonstra geeft daar niet alleen met de nieuwe elektrische trekker een uitstekend voorbeeld, maar ook met het nieuwe warehouse. Bij die nieuwbouw zorgen zonnepanelen en aardwarmte voor een energie neutrale inzet.

Bij het realiseren van het project met de elektrische truck is Boonstra Transport ondersteund door een aantal leveranciers, te weten;  DLL, Michelin, BP (Slump Oil), Art Systems, TVM en Wijlhuizen. 

DEEL HET