Elektrische koelmotor van Krone

Tijdens de beurs Transport Logistics heeft Krone een elektrische versie van de Celsineo koelmotor gepresenteerd, de eCelsineo. 

Krone zet er op in dat de nieuwe eCelsineo in de toekomst te combineren is met de geëlectrificeerde trailer van Krone, in combinatie met Trailer Dynamics. 

Het modulaire Celsineo koelsysteem is al sinds 2021 op de markt en is een ontwikkeling die Krone samen met Liebherr gedaan heeft. Het systeem heeft drie koelmodules, die ieder een eigen autonome en hermetisch koelcircuit hebben. De drie circuits kunnen afzonderlijk kunnen worden geregeld en het vereiste vermogen met hoge efficiëntie leveren als dat nodig is.

De eCelsineo maakt gebruik van de energie die door de e-as wordt opgewekt. Die energie wordt opgeslagen in een accu, net als de door regeneratie van rem energie verkregen stroom. Het 800 Volt hoogspanning systeem voedt niet alleen de koelmotor, maar ook de elektrische aandrijflijn van de oplegger. De koelunit kan dus volledig zelfstandig werken, zonder hulp van een dieselmotor. Dankzij de elektrisch aangedreven traileras wordt ook het brandstofverbruik van de trekker terug gedrongen. In het geval van een elektrische trekker wordt de actieradius daarvan vergroot. Een punt van wetgeving is op dit moment nog dat opleggers geen aandrijving mogen hebben van de wetgever.

Stil en schoon

Naast het aspect van de uitstoot en het brandstofverbruik is er nog een enorm voordeel, namelijk het geluidsniveau. 

DEEL HET