Elektrische Thermo King koeling op Mercedes eSprinter

Koelmachinespecialist Thermo King werkt samen met Mercedes-Benz door een vol-elektrische koelmachine te leveren op de eveneens vol-elektrische Sprinter, die speciaal geschikt is gemaakt voor het vervoer van medicijnen en vaccins.

Het prototype van de Mercedes-Benz eSprinter Pharma is uitgerust met een  volledig elektrische E-200-koelunit en de nieuwe lithium-ion accu (Li-ion) van Thermo King. De E-200 en de allernieuwste Li-ion accu bieden samen onafhankelijk en consistent vermogen, waardoor volgens Thermo King gegarandeerd wordt dat de coldchain ononderbroken blijft, zelfs als de bestuurder het voertuig stopt om iets te leveren of te pauzeren. Dit is vooral belangrijk als het gaat om het handhaven van een geregelde en onaangetaste temperatuur in de laadruimte, wat cruciaal is voor de kwaliteit, integriteit en doeltreffendheid van vervoerde geneesmiddelen en medicijnen.

Het prototype heeft de eerste reeks testen goed doorstaan. In vier weken tijd heeft de eSprinter meer dan 2000 kilometer gereden waarbij de temperatuur van de laadruimte steeds tussen de 15 en 25 graden Celsius werd gehouden. De geneesmiddelen werden tijdens deze proefperiode steeds met succes bij apotheken in en rond de stad afgeleverd. Eind 2020 en begin 2021 staan de volgende testen gepland.

 

DEEL HET