Elektrische truck uit de Oekraïne: eRCV27

Het aardige van alle nieuwe technologie is dat er nieuwe bedrijven opkomen naast de bekende spelers in de automotive wereld. Een mooi voorbeeld is Tesla, maar nu is er ook het Oekraïense Bogdan.

Bogdan Motors mag in onze contreien een onbekende speler zijn, in eigen land is het sinds 1992 een prominente producent van bussen en personenauto’s. Het verschijnsel trolleybus is in Oost Europa nog steeds bijzonder populair en dat geeft een voorsprong waar het gaat om elektrische aandrijving.

Het eerste prototype van Bogdan Motors is de elektrische Banke ERCV27, een drie assig truckchassis met een cabine met lage instap. Een typisch chassis voor een vuilniswagen, en daar zit Bogdan dan ook vol op in met dit model. De truck is door Bogdan Motors volledig in de Ukraine ontwikkeld en gebouwd in een samenwerking met het Deense Banke Elektromobil. Eind vorig jaar zijn de eerste vijftien prototypes gebouwd van dit nieuwe model.

De truck rijdt maximaal 80 km per uur en heeft een range van 220 kilometer. Het maximale totaal gewicht van de drieasser is maximaal 27 ton. Bogdan maakt gebruik van bekende Knorr remtechniek en LifePO4 tractie batterijen (3,2Volt/189Ah). Er wordt gedacht aan een serieproductie van 200 eenheden per jaar.

DEEL HET

Gerelateerde video's

  • Video bij: Elektrische truck uit de Oekraïne: eRCV27