Elon Musk: Tesla truck komt in september

Tesla CEO Elon Musk heeft aangekondigd dat Tesla in september van dit jaar met een elektrische zware truck komt. Volgens de grote innovator is het label 'next level' van toepassing op de nieuwe truck.

Musk maakte zijn statement aan de vooravond van de New York International Auto Show. Hij presenteerde tevens de naam van de vol- elektrische truck, namelijk Tesla Semi. Musk maakte verder bekend dat Tesla werkt aan een pick-up truck en een next-gen Roadster. Deze twee voertuigen laten wat langer op zich wachten, Musk schat dat in op 18 tot 24 maanden vanaf nu.

De CEO feliciteerde het Tesla Semi team met de 'amazing job' die ze hebben uitgevoerd tot nu toe. Musk stelde Jerome Guillen aan als de leider van het team wat de zware truck ontwikkeld. Geen kleine jongen, want Guillen ontwikkelde eerder voor Daimler merk Freightliner de huidige bijzonder succesvolle Cascadia truck serie. 

Over de techniek aan boord van de Tesla Semi is nog niks bekend op dit moment. Opvallend is wel dat het om een aparte ontwikkeling lijkt te gaan naast de eerder getoonde elektrische Nikola truck. Het ziet er dan ook naar uit dat we aan de vooravond staan van een omschakeling naar elektrisch transport.

DEEL HET