Emons start praktijkproef met LNG trucks

Logistiek dienstverlener Emons Group zet enkele LNG-trucks in een poging om de dagelijkse logistieke operatie verder te verduurzamen. Het bedrijf stelt dat een logistiek dienstverlener zijn klant toegevoegde waarde moet leveren. Niet alleen in de laagste prijs, maar ook op het gebied van milieu en de laagst mogelijke CO2-uitstoot per vervoerseenheid. Met de investering in de Volvo FH LNG-trucks wordt deze belofte meer dan waar gemaakt.

Daan Emons, CEO van Emons Group: “Als familiebedrijf staan wij bekend om het leveren van innovatieve en duurzame logistieke oplossingen. Met onze 2WIN doubledeck-trailer leveren we bijvoorbeeld 60% meer laadvolume per transport. Gevolg hiervan zijn lage transportkosten per pallet, maar ook aantoonbare CO2 voordelen. Dit 2WIN-concept in combinatie met de inzet van duurzame brandstoffen zoals LNG, elektriciteit of waterstof betekent een echte win-winsituatie.”

Roger Reiniers, director R&D van de Emons Group: “LNG is inmiddels een volwassen product. Deze LNG trekkers doen niet onder voor een diesel aangedreven trekker. Prestaties liggen qua trekkracht op vergelijkbaar niveau. Naast verminderde emissies ligt het geluidsniveau ook lager”, zegt Reiniers.

Mautvrij

Hij koos voor de Volvo’s met 460 pk, die in eerste instantie ingezet gaan worden voor glastransporten voor een specifieke klant in Duitsland, wat inhoudt dat er in Duitsland tolvrij gereden mag worden. Een vaste plek om te tanken heeft Emons niet, Reiniers verwacht dat de Volvo’s, die zijn geleverd door BAS Truck Center, in meerdere landen gaan tanken.

Andere technieken

De nieuwe Volvo’s op LNG zijn niet de eerste trucks voor Emons van dit merk. In 2017 nam Emons ook al veertien Volvo trucks in gebruik. De huidige nieuwe trucks maken deel uit van een uitgebreid testprogramma, waarbij het bedrijf ook tests wil uitvoeren met hybride aandrijflijnen, met HVO  en met volledig elektrisch aangedreven trucks. “Hiermee kunnen we in de nabije toekomst een totaalbeeld vormen van duurzaamheid, kostprijs en operationele voor- nadelen per alternatief.”

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten