Emoss overgenomen door PCL

Emoss Mobile Systems BV uit Oosterhout is overgenomen door het Britse PCL Ltd. Daarmee heeft Emoss, een Nederlandse producent van elektrische aandrijflijnen voor vrachtwagens, bussen en zwaar materieel heeft een solide partner gevonden om de ontwikkeling en groei van haar activiteiten wereldwijd te stimuleren.

“De markt van E-mobilty biedt op dit moment enorme kansen voor ons als experts in elektrische aandrijftechnologie voor zwaarder materieel. Met Precision Camshafts Ltd. (PCL) als partner hebben we niet alleen toegang tot het werkkapitaal dat we nodig hebben voor onze groei, maar vinden we ook de ondernemersgeest en ervaring met groeiende organisaties waar we in een partner naar op zoek waren. Bovendien heeft PCL inzicht in de automotive industrie en de transitie naar emissievrij vervoer. Emoss is een voorloper in de branche en heeft enorme ambities om verder te groeien. We zijn ervan overtuigd dat PCL de juiste partner is om samen met ons deze groei in goede banen te leiden”, aldus Edwin Hobbel, directeur van Emoss. 

Yatin Shah, bestuursvoorzitter van PCL, zegt naar aanleiding van de overname: “De corebusiness van Emoss is de ontwikkeling van elektrische aandrijflijnen voor zwaardere voertuigen. Met meer dan 10 jaar ervaring is Emoss toonaangevend in de branche. Ze hebben bewezen klaar te zijn voor snelle veranderingen in elektrische mobiliteit en de daarmee samenhangende groei van de vraag. Gevestigd in Nederland, met de nabijgelegen haven van Rotterdam, heeft Emoss een strategische positie om haar producten wereldwijd te verschepen. Emoss produceert haar aandrijflijnen in een state-of- the-art en kosten concurrerende productieomgeving. Het dynamische en jonge team, dat nu en in de toekomst onder leiding van Edwin en Rex Hobbel staat, heeft diepgaande kennis van alle aspecten van elektrische mobiliteit en is vastbesloten om het bedrijf snel te laten groeien.”

 

 

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten