Farizon bestelwagen komt naar Nederland

De Beherman Group heeft een overeenkomst getekend met het Chinese merk Farizon voor de import en distributie in de Benelux van elektrische bestelwagens.

Farizon is volledige dochteronderneming van Fortune Global 500-autogroep Zhejiang Geely Holding Group
Geely Holding Group, opgericht in 1986 en met hoofdkantoor in Hangzhou in het zuidoosten van China, heeft meer dan 120.000 mensen in dienst en heeft al meer dan 12 miljoen voertuigen geproduceerd. Dit maakt het een van de grootste Chinese fabrikanten. Het merk brengt eigen auto's op de markt en verzorgt de import en verkoop, volledig of in partnerschap, van merken als Volvo, Polestar, Lynk & Co, Smart, Zeekr en Lotus. Het is ook de op één na grootste aandeelhouder van de Mercedes-Benz Group en Volvo Trucks.

Farizon is het eerste bedrijfswagenmerk in China dat een productlijn met elektrische voertuigen ontwikkelt, bestaande uit vijf modellijnen, namelijk zware vrachtwagens, lichte vrachtwagens, kleine vrachtwagens, bestelwagens en bussen. Het merk bestrijkt alle segmenten van de bedrijfsvoertuigenmarkt.

Farizon Auto lanceert de SuperVAN, een volledig nieuwe, elektrische bestelwagen
De nieuwe SuperVAN bestelwagen is gebaseerd op de technologisch geavanceerde architectuur van Farizon en is bedoeld om te beantwoorden aan de wereldwijde vraag naar milieuvriendelijke slimme bedrijfsvoertuigen. De SuperVAN is in meer dan één opzicht origineel: hij heeft een laaddrempel van slechts 550 mm (een record in zijn categorie) en geen B-stijl, waardoor er een unieke zijopening is ontstaan.

De SuperVAN heeft een laadvolume van 6,7 tot 12,6 m3, afhankelijk van de uitvoering. Hij is ontwikkeld op basis van Farizon's Geely Multipurpose Architecture (GXA-M) en kan worden gepersonaliseerd om te voldoen aan de veelzijdige wensen voor stadsvervoer. Het GXA-M modulaire bedrijfswagenplatform is voorzien van drive-by-wire- en over-the-air-technologie. Het platform maakt het mogelijk om de carrosserie volledig los te koppelen van de bodemplaat, wat een betere integratie van maatwerkoplossingen mogelijk maakt.

Dankzij GXA-M is de SuperVAN leverbaar in verschillende maten en uitvoeringen voor verschillende doelgroepen. Zo wordt hij onder meer leverbaar met een lange en korte wielbasis.

Farizon gebruikt hernieuwbare, biologisch afbreekbare en milieuvriendelijke materialen bij de productie van de SuperVAN. Hiermee haalt het merk zijn koolstofvrije levenscyclusdoelstelling. De productie van de SuperVAN is inmiddels begonnen en de verkoop wordt nu gestart in een groot aantal markten over de hele wereld, waaronder Europa, Zuidoost-Azië, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. Vanaf eind september worden de eerste leveringen in de Benelux verwacht.

De futuristisch ogende SuperVAN, die in de eerste plaats bedoeld is voor leveringen in de stad op de Europese markt, wordt het vlaggenschip van het merk in Europa voor het bestelwagensegment van 3,5 ton. Wat hem bijzonder maakt is dat hij vanaf het begin is ontwikkeld als elektrisch voertuig. 

DEEL HET