Fiat E-Ducato wellicht komend najaar bij de dealers

Fiat heeft foto’s vrij gegeven van de vol-elektrische variant van de E-Ducato. Ook weten we nu meer details over de mogelijkheden van deze bestelauto. Maar een definitieve introductiedatum houdt Fiat nog even voor zichzelf.

De E-Ducato is het eerste volledig elektrische Fiat Professional-model. Fiat claimt ondanks de elektrische aandrijving de beste laadvolumes in zijn klasse van 10 tot 17 m3 en een laadvermogen tot 1.950 kg. Het bereik varieert volgens Fiat van 220 tot 360 km (NEDC-cyclus), afhankelijk van het gekozen accupakket. Het opladen van de E-Ducato zal volgens Fiat geen probleem zijn dankzij het brede scala aan laadsystemen: 6,6 kW, 11 kW, 22 kW en 50 kW snelladen.

Fiat stelt de klant tal van privileges in het vooruitzicht. Denk dan aan gereserveerd parkeren, vrij toegang tot milieuzones, vrijstelling van BPM en van wegenbelasting. Bij aanschaf van de E-Ducato zullen, naast belastingvoordelen, MIA en KIA regeling ook eventuele lokale subsidies gelden om de huidige bedrijfsauto te vervangen, aldus Fiat. Wanneer het tot marktintroductie komt weten we dus nog niet. Desgevraagd zegt de importeur ons nog niet te kunnen voorzien van het juiste antwoord op deze vraag. Met deze aankondiging in de zomer van 2020, heeft Fiat zeer waarschijnlijk net als PSA, gemikt op introductie op de IAA, die voor september aanstaande gepland stond.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten