Ford e-Transit komt in 2022

Ford presenteert de nieuwe E-Transit. Terwijl de vraag naar bedrijfswagens toeneemt, kondigen steden over de hele wereld aan emissievrije zones in te voeren, de uitstoot van broeikasgassen te beperken en geluidsoverlast te verminderen, zegt Ford.

De nieuwe E-Transit, die in het voorjaar van 2022 in de Europese showrooms arriveert, maakt deel uit van Fords wereldwijde investering in elektrificatie, waarmee tot 2022 ruim 11,5 miljard dollar gemoeid is. De geheel nieuwe, volledig elektrische Ford Mustang Mach-E wordt vanaf begin volgend jaar geleverd in Europa, terwijl de elektrische Ford F-150 medio 2022 bij de Noord-Amerikaanse dealers arriveert.

In Europa test Ford al sinds 2018 met elektrische aandrijftechnologie voor bedrijfswagens, met partners in Engeland, Duitsland, Spanje en Turkije. Daarbij wordt onderzocht hoe klanten in Londen, Keulen, Valencia en Ankara hun Transit Custom Plug-In Hybrid gebruiken. De Ford E-Transit en de bijbehorende diensten profiteren volgens Ford van al die expertise.

Actieradius

Met een bruikbare batterijcapaciteit van 67 kWh, biedt de Ford E-Transit een voorlopige actieradius van 350 km volgens de gecombineerde WLTP1-testcyclus. Daarmee voldoet het bereik van de E-Transit aan de dagelijkse eisen, met voldoende capaciteit om rekening te houden met variaties in voertuigbelasting en weersomstandigheden. Dit maakt de E-Transit ideaal voor stedelijk gebied, vaste rijroutes en leveringen in emissievrije rijzones, zonder dat extra betaald hoeft te worden voor overtollige batterijcapaciteit die niet nodig is.

Eco-modus

De rijmodi van de Ford E-Transit zijn specifiek afgestemd op de elektrische aandrijflijn. Volgens data van Ford realiseert de eco-modus een energiebesparing van acht tot tien procent als de Ford E-Transit onbeladen is en krachtig accelereert of op de snelweg rijdt. De eco-modus beperkt de topsnelheid en acceleratie en past de werking van de klimaatregeling aan om de actieradius te maximaliseren.

Het voertuig ondersteunt ook Scheduled Pre-Conditioning, waarmee de klimaatregeling is te programmeren om de cabine alvast op de gewenste temperatuur te brengen als de E-Transit nog aan de lader staat. Hiermee hoeft de klimaatregeling minder hard te werken bij vertrek, wat energie bespaart en het bereik vergroot.

40% lagere onderhoudskosten

Behalve het feit dat de Ford E-Transit helpt om de CO2-voetafdruk van bedrijven te verlagen, biedt de elektrische bedrijfswagen ook andere voordelen, zoals circa veertig procent lagere onderhoudskosten ten opzichte van modellen met een verbrandingsmotor.

Klanten profiteren volgens Ford van een best-in-class onderhoudsinterval van één jaar met onbeperkte kilometrage, evenals acht jaar/160.000 km garantie op de batterij en hoogspanningscomponenten.

Laadvermogen

Klanten kunnen rekenen op een (voorlopig) laadvermogen tot 1.616 kg voor de gesloten bedrijfswagen tot 1.967 kg voor de E-Transit chassis-cabine. De elektromotor levert een piekvermogen van 198 kW (269 pk) en een koppel van 430 Nm.  

DEEL HET