Ford investeert half miljard in start-up Rivian

In de VS zijn pick-up trucks verreweg het best verkocht. Meestal zit hier een groot motorblok in. Vanwege de Amerikaanse infrastructuur is de grote pick-up zeer geschikt als alleskunner. Bekend is dat Tesla met een elektrische pick-up wil komen. Maar waarschijnlijk is de start-up Rivian eerder. Dit bedrijf heeft voor de ontwikkeling van hun pick-up truck de nodige investeerders weten te verzamelen. De meest opvallende hiervan is Ford.

Ford is al jarenlang marktleider in het pick-upsegment. De afgelopen jaren zagen we dat pick-ups met kleinere motoren aangeboden werden. Maar Ford was niet zo snel om aan te komen met een hybride of een vol-elektrische variant. Naar nu blijkt, investeert Ford een half miljard in start-up Rivian, dat een elektrisch aangedreven pick-up truck op de markt wil brengen.  Eerder al investeerde Amazon 700 miljoen dollar in het bedrijf.  De bedoeling is dat de elektrische pick-up een actieradius krijgt van 400 mijl, dus zeg 650 km.

Om de aandrijflijn te testen, beschikt Rivian al over enkele Ford F 150 pick-up trucks die van de elektrische aandrijflijn zijn voorzien. Ford zegt dat het daarnaast zelf ook een elektrisch aangedreven F 150 ontwikkelt. In het najaar van 2020 moet de productie aanvangen. 

Zoals de foto laat zien is er ook een SUV in ontwikkeling. 

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten