Ford investeert half miljard in start-up Rivian

In de VS zijn pick-up trucks verreweg het best verkocht. Meestal zit hier een groot motorblok in. Vanwege de Amerikaanse infrastructuur is de grote pick-up zeer geschikt als alleskunner. Bekend is dat Tesla met een elektrische pick-up wil komen. Maar waarschijnlijk is de start-up Rivian eerder. Dit bedrijf heeft voor de ontwikkeling van hun pick-up truck de nodige investeerders weten te verzamelen. De meest opvallende hiervan is Ford.

Ford is al jarenlang marktleider in het pick-upsegment. De afgelopen jaren zagen we dat pick-ups met kleinere motoren aangeboden werden. Maar Ford was niet zo snel om aan te komen met een hybride of een vol-elektrische variant. Naar nu blijkt, investeert Ford een half miljard in start-up Rivian, dat een elektrisch aangedreven pick-up truck op de markt wil brengen.  Eerder al investeerde Amazon 700 miljoen dollar in het bedrijf.  De bedoeling is dat de elektrische pick-up een actieradius krijgt van 400 mijl, dus zeg 650 km.

Om de aandrijflijn te testen, beschikt Rivian al over enkele Ford F 150 pick-up trucks die van de elektrische aandrijflijn zijn voorzien. Ford zegt dat het daarnaast zelf ook een elektrisch aangedreven F 150 ontwikkelt. In het najaar van 2020 moet de productie aanvangen. 

Zoals de foto laat zien is er ook een SUV in ontwikkeling. 

DEEL HET