Ford kondigt 16 elektrische voertuigen aan

Ford heeft de komst van maar liefst 16 elektrische personenauto's en bedrijfswagens aangekondigd. Tijdens het 'Go Further' event werd een prototype van de volledig elektrische twee tons Ford Transit bestelwagen gepresenteerd. Het prototype is een voorbode van de elektrische Transit die in 2012 op de markt komt.

Ford belooft naast zero emissions ook minder geluid en lagere exploitatiekosten voor de elektrische voertuigen. De elektrische Transit komt in verschillende modellen en Ford belooft voldoende bereik. Wat daarmee bedoeld wordt, en voor wie dat bereik voldoende is wordt niet vermeld. De gebruikers voor bestelwagens lopen namelijk nogal uiteen, van stadsdistributie tot koeriersdiensten. Of die laatste ook op korte termijn elektrisch gaan rijden is te betwijfelen gezien de actieradius. Die bedraagt voor de tot nu toe geïntroduceerde elektrische bestelwagens amper 150 kilometer, maar dat is voldoende voor stadsdistributie.

Voor dat segment levert Ford in samenwerking met Street Scooter een op de Transit gebaseerde Work XL. Deze wordt gebouwd in de Ford fabrieken in Keulen voor Deutsche Post DHL. In de loop van dit jaar zal dit voertuig ook bij andere bedrijven worden ingezet op proef.

Hybride

Nieuw is verder de Ford Transit Custom oplaadbare Hybride bestelwagen. Deze Transit is voorzien van een elektromotor en een lithium ion accupakket van 13,6 kWh. De 1 liter grote EcoBoost benzinemotor van Ford functioneert in deze bestelwagen als range extender. De accu's worden tevens opgeladen tijdens het remmen, en uiteraard aan het lichtnet. Deze hybride versie zou volgens Ford een CO2 uitstoot van 75g/km hebben en een verbruik van 0,33 liter per kilometer. 

DEEL HET