Ford onthult grotere, elektrische Transit Courier

Ford heeft een nieuwe generatie onthuld van de Transit Courier bestelautoserie. Wat opvalt is dat het nieuwe model in alle dimensies is gegroeid en dat er een vol-elektrische versie in de pijplijn zit. Maar daar moeten we nog een jaar op wachten.

De Transit Courier wordt eerst met benzine- of dieselmotor geïntroduceerd. Dat gebeurt in de tweede helft van dit jaar. Ford verwacht dat de uitlevering hiervan begin 2024 plaats vindt. Pas daarna komt de elektrische variant. Er is keuze uit een één liter benzinemotor van 100 of 125 pk dan wel een 1,5 liter Diesel met 100 pk. Standaard is een handgeschakelde zesbak, maar er komt ook een zevengangs automaat met dubbele koppeling. Het interieur is smetteloos en herkenbaar Ford. Het is wel even wennen aan een enigszins vierkant stuurwiel.

Twee europallets

De breedte tussen de achterste wielkasten bedraagt 1.220 mm, zodat de compacte bestelwagen voor het eerst twee europallets kan vervoeren. Het totale laadvolume komt uit op 2,9 m3, een kwart méér dan het uitgaande model. Het maximale laadvermogen van de E-Transit Courier bedraagt 700 kg, met een maximaal aanhangergewicht van 750 kg.

35% lagere onderhoudskosten

Van de elektrische Transit Courier zijn volgens Ford de onderhoudskosten 35% lager dan van de benzine- en dieselbroertjes. Laatstgenoemde hebben een service-interval van 30.000 km. De elektrische aandrijflijn heeft hier natuurlijk geen last van. Kenmerken zijn een 100kW elektromotor die op meerdere manieren opgeladen kan worden. Een definitieve actieradius, al dan niet WLTP geeft Ford nog niet, ze zegt dat dit nog uitgetest wordt. We kregen alleen te horen dat er in slechts tien minuten 87 km bereik kan worden bijgeladen van een 100 kW snellader.

Hoe dan ook, de nieuwe Transit Courier ziet er lekker modern uit, waarbij Ford goed heeft gelet op de praktische inzetbaarheid, dit zal ook met de elektrische versie zeker goed komen. De nieuwe Ford kan met tal van assistentiesystemen uitgerust worden, kan altijd ‘connected’ worden aan de services van Ford Pro en bezit de mogelijkheid van over-the-air updates.   

 

DEEL HET