Ford start productie elektrische Streetscooter

Ford start de productie van StreetScooter Work XL bedrijfswagen in de fabriek in Keulen. Deze elektrische bedrijfswagen is gebaseerd op een Ford Transit chassis en cabine, is voorzien van elektrische aandrijflijn en heeft een opbouw naar specificaties van StreetScooter.

De middelgrote elektrische bedrijfswagen, gebaseerd op een Transit chassis-cabine, wordt geproduceerd in de joint venture-fabriek Ford Otosan in Kocaeli (Turkije). Het voertuig heeft een elektrische aandrijflijn en heeft een opbouw ontworpen naar specificaties van StreetScooter, het bedrijf dat Deutsche Post DHL oprichtte om zelf elektrisch aangedreven bestelauto's te ontwikkelen..

“De productie van de StreetScooter Work XL in onze fabriek in Keulen is een  combinatie van Ford’s expertise op het gebied van de productie van bedrijfswagens en de kracht van StreetScooter als dynamische start-up”, zegt  Ford. “Dit gezamenlijke project onderstreept dat en laat zien dat we als grote fabrikant ook kleinere productieseries kunnen afleveren.”

De Work XL is de grootste bedrijfswagen in het productaanbod van StreetScooter, met een laadvolume van 20 m3, ruimte voor meer dan 200 pakketten en een laadvermogen tot 1.275 kg. Ford fabriceert de bedrijfswagen met verschillende lithium-ion accu’s en elektromotoren met maximaal 90 kW (122 pk) aan vermogen en 276 Nm aan koppel. De accu-capaciteit tot 76 kWh voorziet de Work XL van een maximale actieradius van 200 kilometer. Vergeleken met dieselmodellen biedt elke elektrische bedrijfswagen een reductie in CO2-uitstoot van 5 ton per jaar en een brandstofbesparing van 1.900 liter, zegt Ford.

Deutsche Post DHL gebruikt de Work XL ter ondersteuning van de koeriersdiensten in Duitse steden. De elektrische bedrijfswagen komt in de toekomst mogelijk ook beschikbaar voor andere klanten.

Elektrische aandrijvingen gaan een belangrijke rol spelen in het Europese productaanbod van Ford. Het bedrijf investeert € 9,5 miljard in de ontwikkeling van geëlektrificeerde modellen en is van plan wereldwijd 16 volledig elektrische modellen aan te bieden in het portfolio dat in 2022 uit 40 elektrisch aangedreven modellen zal bestaan.

DEEL HET