Ford toont distributie anno 2021

'Autolivery' is de naam van een nieuw distributiesysteem dat Ford heeft onthuld. De hoofdrol hierin is weggelegd voor een slimme, autonoom rijdende bestelauto, die adressen in flats kan bereiken door met drones te werken.  

In bijgaand filmpje is te zien hoe snel bestellingen gedaan kunnen worden en hoe in een  'connected' leven  bestellingen vlot afgehandeld kunnen worden. Hierbij worden soms drones ingezet voor een korte vlucht. Weer terug in hun bestelauto worden de batterijen van de drones weer opgeladen.

Volgens Ford is het afleggen van de laatste tientallen meters bij een volledig geautomatiseerde operatie de grootste uitdaging nu voor voertuigfabrikanten en voor logistieke bedrijven.  Ford verwacht dat een susteem als hier gepresenteerd, op z'n vroegst in 2021 operationeel kan zijn.

Ford zegt dat elektrisch aangedreven voertuigen de benzine- en dieselmodellen in aantallen zullen overtreffen binnen nu en vijftien jaar. Ook zullen dan nieuwe diensten zoals 'connected' carpooling en volautomatisch zendingen afleveren gewoon zijn.  

DEEL HET

Gerelateerde video's

  • Video bij: Ford toont distributie anno 2021