Ford werkt samen met carrosseriebranche

In de afgelopen periode heeft Ford Nederland nieuwe gecertificeerde ombouwpartners aan het Qualified Vehicle Modifier (QVM) programma toegevoegd. Smartbox Nederland B.V., Tijhof Autotransportsystemen, VB-Airsuspension en Veth Automotive zijn onlangs aangesteld.

Ford Nederland startte eind 2018 met het programma. Eind dat jaar sloten de eerste partners zich aan bij het QVM programma van Ford. Afgelopen najaar volgden twee nieuwe partners: Van den Born en GEFCO Automotive. Daaropvolgend breidde Ford Nederland het programma snel uit.

Door het QVM programma te blijven uitbreiden, kan Ford Nederland diverse specialistische producten leveren binnen de Transit range. Met de nieuwe partners is de Ford Transit range inmiddels beschikbaar met verschillende soorten chassisopbouw, maar bijvoorbeeld ook als laadwagen. Bovendien bieden de nieuwe partners maatwerk, wat betekent dat er een oplossing is voor iedere klant.

Ook de nieuwe ombouwers hebben de voorgeschreven kwaliteitsprocessen succesvol geïmplementeerd. “We willen uiteraard dat onze partners voldoen aan het de kwaliteits- en veiligheidsnormen die Ford Bedrijfswagens voorschrijft. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van onze producten waarborgen. Tevens bieden de partners garantie die overeenkomt met de garantievoorwaarden van Ford”, aldus Emil Bos, manager Commercial Vehicles bij Ford Nederland.

Tijhof Autotransportsystemen is gespecialiseerd op het gebied van autotransporters. Met meer dan zeventig jaar ervaring in de carrosseriebouw ontwikkelt, produceert en importeert Tijhof Autotransporters en aanhangwagens.

Smartbox Nederland produceert gesloten laadbakken en heeft voor elk Ford chassis een oplossing. Door slim innoveren en engineeren is de Smartbox gemiddeld twintig tot 25 procent lichter, zegt het bedrijf. VB-Airsuspension is al meer dan 25 jaar ontwikkelaar en leverancier van (lucht)veersystemen voor de lichte bedrijfswagens van Ford. Veth Automotive is een internationale allround leverancier voor het aanpassen en inrichten van bedrijfswagens tot vijf ton GVW.

DEEL HET