Frigoblock- en GDP-nieuws bij Thermo King

Op de stand laat Thermo King een elf liter motor van DAF zien waar de Frigoblock-techniek aan is gekoppeld. ‘’Met Frigoblock heeft Thermo King de perfecte aanvulling in huis gehaald, waardoor ons productaanbod aanmerkelijk is verbreed. We kunnen nu alle technieken aanbieden die een klant zich kan voorstellen’’, aldus Alain van Schaick van Thermo King.

Thermo King staat bekend om een ruim aanbod van koeloplossingen, van diesel tot cryogeen. Door de aankoop van Frigoblock kan Thermo King zich ook manifesteren in het segment elektrisch. Daarvoor is echter een koppeling nodig met de motor van vrachtwagen en dat is precies wat Thermo King op zijn stand laat zien.

Een tweede noviteit van Thermo King betreft een chassis-cabine die gaat rijden voor Brocacef. Dit voertuig voldoet aan de strenge GDP-norm voor medicijnenvervoer. Hierin is Thermo King pionier geweest.  De bakwagen is voorzien van hybride techniek zodat de koelmotor niet meer afhankelijk is van het toerental van de auto en zelfs met uitgeschakelde motor blijft koelen en verwarmen. De medicijnen die op een temperatuur van 5°C moeten worden aangeleverd, kunnen zich bevinden in een flexibele klimaatunit die op basis van ieder volume en afmeting is te fabriceren. 

 

Dit type voertuig beschikt over een batterijpakket waardoor onafhankelijk van de motor, de koelunit nog twee tot drie uur stand alone de laadruimte kan koelen of verwarmen. 

DEEL HET