Fuso Canter EcoHybrid voor Makro Groningen

 

Makro zet in Groningen sinds kort een Fuso Canter Hybrid koelwagen in.

Met deze uiterst milieuvriendelijke stadsdistributie besteller kan Makro voortaan ook buiten de venstertijden uit de voeten. De FUSO Canter 7C15 EcoHybrid is door Lecapitaine, onderdeel van de Petit Forestier Group, opgebouwd met een koelinstallatie en laadbak. De koelinstallatie is een extra stille uitvoering, om niet alleen zo schoon, maar ook zo geruisloos mogelijk te kunnen leveren in de binnenstad. Wim Miedema van Makro: “Vanwege de venstertijden mochten we grote delen van de dag niet meer de binnenstad in. Volledig elektrische voertuigen kunnen hier ontheffing voor krijgen, maar na een oriëntatie bleek dat vol-elektrisch rijden inclusief een koelinstallatie nog geen optie is. We hebben in overleg met de gemeente gekozen voor de FUSO Canter EcoHybrid, en krijgen vanwege de sterk gereduceerde uitstoot van fijnstof en CO2 toch een ontheffing.”

De Canter EcoHybrid maakt dankzij de combinatie van de hybride aandrijving en het start/stop-systeem brandstofbesparing en een daarmee samenhangende uitstootvermindering mogelijk tot 23%. Energie die vrijkomt tijdens het remmen wordt opgeslagen in de 2 kWh lithium-ion batterij. Met deze energie assisteert de elektrische motor, met een vermogen van 40 kW/200 Nm, de 3-liter dieselmotor bij het optrekken. In het bijzonder voor stadstransport met veel stops, zorgt deze wisselwerking tussen beide motoren in combinatie met de start/stop-functie voor een aanzienlijk besparingspotentieel. Naast een lage uitstoot, maken ook de compacte afmetingen en een kleine draaicircel (12,2 m) de truck zeer geschikt voor de stad. Zeker omdat het chassis van de hybride Canter, ondanks de compacte afmetingen, een hoge laadcapaciteit heeft.

Petit Forestier
Petit Forestier is Europees marktleider op het gebied van koelverhuur en heeft in Nederland momenteel zo’n 375 verhuurde auto’s, grotendeels via full operational leaseconstructies zoals bij de FUSO Canter bij Makro. De FUSO die wordt ingezet door Makro is de eerste Canter EcoHybrid van Petit Forestier in Nederland.

 

 

DEEL HET