General Motors wil complete aanbod elektrificeren

In het huidige elektrificatiegeweld hoorden we tot dusverre weinig van General Motors. Maar daar komt verandering in. De Amerikaanse grootmacht wil alle producten die het levert, voorzien van een elektrische aandrijving. Daarbij biedt het ook retrofit-oplossingen voor bestaande klanten.

General Motors legt zichzelf hierbij geen deadline op. Dus wanneer precies alle auto’s, scheepsmotoren en andere equipment die het verkoopt, vol-elektrisch zullen zijn, blijft nog even in het midden. Het bedrijf schat de markt voor elektrische voertuigen in 2030 in op 20 miljard dollar. Logisch dat het daarvoor op tijd klaar wil zijn.  

Retrofit 

General Motors zet erop in, dat het voor klanten die nu nog met een auto met een benzinemotor rond rijden, een aantrekkelijk aanbod kan doen om hun auto of pick-up om te laten bouwen tot een elektrische auto. Ziehier waarom GM bijgaande foto als officiële persfoto bij dit bericht deelde: Een Chevrolet El Camino SS uit 1972. GM ziet zichzelf als een bedrijf dat in tal van branches producten levert en knobbelt een strategie uit hoe het zich in al die branches kan manifesteren als toeleverancier van elektrische mobiliteit.

DEEL HET